Subscribe:

Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ '' ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ '' ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ!!!







Τα πρώτα ίχνη ενός μυστηριώδους είδους ανθρώπου που ζούσε πριν από 30 χιλιάδες χρόνια στην Σιβηρία, ανακαλύφθηκαν το το 2008 γύρω από το σπήλαιο Ντενίσοβα στα όρη Αλτάι στα βάθη της Ανατολικής Ρωσίας, γι αυτό και το νέο είδος ονομάστηκε "άνθρωπος του Ντενίσοβα". Διαβάστε Η μυστηριώδης "κυρία Χ", από τη Σιβηρία : άγνωστο είδος ανθρώπου;


Οι επιστήμονες καταχώρησαν τότε τους Ντενίσοβαν ως ένα τρίτο είδος ανθρώπων μετά τους Νεάντερταλ και τον Homo sapiens, οι οποίοι έζησαν κατά την διάρκεια της τελευταίας εποχής παγετώνων στη Γη αλλά ο ανταγωνισμός κυρίως με τον Σύγχρονο Άνθρωπο τους οδήγησε στην εξαφάνιση.

Τώρα σουηδοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στην Σουηδία, μετά από  αναλύσεις στο γονιδίωμα 1.500 ατόμων, ανακάλυψαν ότι ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν το DNA των Ντενίσοβαν!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, πιθανότατα κάποια στιγμή υπήρξαν επιμειξίες ανάμεσα στους Ντενίσοβαν, τους Νεάτερνταλ και τον σύγχρονο άνθρωπο, μέσω των οποίων παρέμειναν "ζωντανά" τα γονιδιακά ίχνη του τρίτου είδους ανθρώπων!

Αν και οι ερευνητές θεωρούν βέβαιο πως οι Ντενίσοβαν είχαν σεξουαλικές επαφές περισσότερο με τους Νεάτερνταλ, τα νέα στοιχεία τους οδηγούν στο συμπέρασμα πως το ίδιο συνέβη και με τον Σύγχρονο Ανθρωπο. Από τις επαφές αυτές γεννήθηκαν απόγονοι, οι οποίοι διατήρησαν έτσι το DNA των προγόνων τους, κληροδοτώντας το μέχρι σήμερα!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=GYvJzlhqlUg&feature=player_embedded

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου