Subscribe:

Ads 468x60px

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS!!!









Το σηκωμένο δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου ήταν μόνο ένα από τα προσβλητικά εξώφυλλα του γερμανικού περιοδικού για την χώρα μας.
Ακολούθησαν πολλά άλλα! Σήμερα, ξεκίνησε στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη των δημοσιογράφων και αρθρογράφων με τις
κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Οι κατηγορίες αφορούν στο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία. Το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού αλλά και της διαδικτυακής του έκδοσης χαρακτηρίζε τους Έλληνες "απατεώνες".
Από τους συνολικά 13 Γερμανούς κατηγορουμένους, παρόντες ήταν μόνο οι επτά, στους οποίους επιδόθηκαν νομίμως οι κλήσεις για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι, το δικαστήριο αποφάσισε τον διαχωρισμό της υπόθεσης.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν την άποψη, ότι το δημοσίευμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, ακόμη κι αν θεωρηθεί ότι έχει "ενοχλητικό" περιεχόμενο και ότι το όλο θέμα αφορά το πλαίσιο ελευθερίας του Τύπου.
"Εγωιστές και υπερφίαλοι οι έλληνες" κατά τον δικηγόρο του Focus
Ο Θ. Φραγκάκης, ένας από τους μυνητές, υποστηρίζει πως το επίμαχο δημοσίευμα ήταν "μεθοδευμένο και κατάπτυστο", το οποίο "ισοπέδωνε τα πάντα" . Υποστηρίζει επίσης, ότι στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου "χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι έλληνες απατεώνες" .
Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υποβλήθηκαν ενστάσεις από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι οποίες απορρίφθηκαν από το δικαστήριο ενώ η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Δεκεμβρίου.
ΠΗΓΗ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου