Subscribe:

Ads 468x60px

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

3 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ!!!








Τρία εκατομμύρια άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με την πείνα, τον υποσιτισμό και τις αρρώστιες στο Αφγανιστάν, ως αποτέλεσμα της μακράς περιόδου ξηρασίας που κατέστρεψε τις
 σοδειές  τους, ενώ οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την αποστολή της απαραίτητης επισιτιστικής βοήθειας, ανακοίνωσε σήμερα μια ομάδα από ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Οι εννέα ανθρωπιστικές οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες οι   Oxfam και Save the Children,  προειδοποιούν ότι οι λιγοστές βροχοπτώσεις της χρονιάς που πέρασε, κατέστρεψαν το 80% της σοδειάς σίτου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αφήνοντας με ελάχιστα τρόφιμα τις φτωχές αγροτικές κοινότητες.
«Οι αγρότες μας λένε ότι αυτή τη χρονιά η ξηρασία κατέστρεψε τα πάντα. Τα αποθέματά τους σε τρόφιμα είναι λιγοστά και ανησυχούν πώς θα περάσουν τους επόμενους μήνες», αναφέρει ο τοπικός διευθυντής της Oxfam Μανοχάρ Σενόι σε ανακοίνωσή του.
Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης, η τιμή των τροφίμων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, οι οικογένειες  αναγκάζονται να καταναλώνουν λιγότερα γεύματα, να μεταναστεύουν προς το Πακιστάν και το Ιράν ή να δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα, κάτι που τους οδηγεί στη χρεωκοπία.
Σαν να μην έφταναν αυτά, ο βαρύς χειμώνας που διαρκεί στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τη δυνατότητα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που συχνά καλύπτει δρόμους και ορεινά περάσματα με τέσσερα μέτρα χιόνι, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες παραμένουν αποκλεισμένοι επί μήνες.
«Ο χρόνος εξαντλείται για να μπορέσουν οι κοινότητες να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται απεγνωσμένα, πριν ο βαρύς χειμώνας κάνει πολλές περιοχές απροσπέλαστες. Χιόνι ήδη πέφτει και πολλές ορεινές περιοχές είναι πιθανόν να αποκλειστούν εντός εβδομάδων», συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ο τοπικός διευθυντής της Oxfam.
Οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν επίσης, ότι αν η διεθνής κοινότητα δεν ανταποκριθεί άμεσα και δεν συγκεντρωθούν προμήθειες στις πληγείσες περιοχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες, χιλιάδες  παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό και ασθένειες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου