Subscribe:

Ads 468x60px

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο '' ΤΖΟ ΦΡΕΙΖΕΡ '' !!!







Η μάχη του Τζο Φρέιζερ με τον καρκίνο αποδείχθηκε άνιση. Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο αποκαλούμενος, "Smokin' Joe", o άνθρωπος που αμφισβήτησε περισσότερο από κάθε άλλον την κυριαρχία του Μοχάμεντ Άλι μέσα στα ρινγκ.
Πριν από λίγες ημέρες στενός συνεργάτης του Τζο Φρέιζερ αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός έχει προσβληθεί από καρκίνο στο συκώτι και ότι ακολουθεί κατ'οίκον θεραπεία. Βέβαια, η ανακοίνωση ήταν σε τόνο βαρύ, προμηνύοντας τα δυσάρεστα.


Το μοιραίο συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης (08/11) για έναν από τους καλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Ο Φρέιζερ γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1944 στο Μποφόρ της Νότιας Καρολίνας. Εκπροσωπώντας τις ΗΠΑ αναδείχθηκε χρυσός ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Τόκιο το 1964.

Το 1970 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα βαρέα βάρη επικρατώντας με νοκ-άουτ του Τζίμι Έλλις.

Στις 8 Μαρτίου 1971 υποχρέωσε τον Μοχάμεντ Άλι στην πρώτη του ήττα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε ως "ο αγώνας του αιώνα". Διεξήχθη στο "Madison Aquare Garden" της Νέας Υόρκης και ο Φρέιζερ χρειάστηκε 15 γύρους για να επιβληθεί του Άλι.
Ο Φρέιζερ έχασε τον τίτλο του το 1973 από τον Τζορτζ Φόρμαν και ο Άλι πήρε τη ρεβάνς στις 28 Ιανουαρίου 1974 νικώντας τον στον ίδιο τόπο έπειτα από 12 γύρους.

Σε μία από τις θρυλικές αναμετρήσεις του εικοστού αιώνα που έλαβε χώρα στις Φιλιππίνες, την αποκαλούμενη "The Thrilla in Manilla", ο Άλι νίκησε τον Φρέιζερ με τεχνικό νοκ-άουτ καθώς ο προπονητή του Φρέιζερ, Έντι Φατς, δεν τον άφησε να συνεχίσει στον 15ο γύρο.

Ο Φρέιζερ έγινε μέλος του Boxing Hall of Fame το 1990 έχοντας απολογισμό καριέρας 32-4-1 με 27 νοκ-άουτ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου