Subscribe:

Ads 468x60px

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ '' ΑΙΝΣΤΑΙΝ '' !!!









H "Einstein’s Tongue" φωτογραφία τραβήχτηκε στην 72η επέτειο του Αϊνστάιν στις 14 Μαρτίου του 1951. Με την ευκαιρία αυτή, σε ένα πάρτι στο Princeton, ένας φωτογράφος, ο Arthur Sasse, του ζήτησε να χαμογελάσει για μια φωτογραφία.
Ο Sasse πήρε πολλές φωτογραφίες, αλλά δεν μπορούσε να πάρει την
 πόζα που ήθελε. Έτσι, συνέχισε ζητώντας στον Αϊνστάιν να χαμογελάει ξανά και ξανά. Τελικά, κουρασμένος από τα χαμόγελα ο Αϊνστάιν, έβγαλε τη γλώσσα του στην κάμερα!
Στον Αϊνστάιν άρεσε αυτή η φωτογραφία και ζήτησε να του δώσει εννέα αντίγραφα για προσωπική χρήση. Μόνο μία από αυτές τις είναι γνωστό ότι έχει υπογραφεί από τον μεγάλο επιστήμονα. Ο Αϊνστάιν έδωσε αυτό το υπογεγραμμένο αντίγραφο στον φίλο δημοσιογράφο Howard K. Smith.
Σε αυτή τη φωτογραφία έγραψε μια επιγραφή στα γερμανικά η οποία λέει: «Αυτή η χειρονομία θα σας αρέσει, γιατί απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Ένας πολίτης μπορεί να αντέξει να κάνει αυτό που κανένας διπλωμάτης δεν θα τολμούσε.
"Είναι ένα έξυπνο μήνυμα. Ήταν η στιγμή που στην Αμερική υπήρχε ο φόβος ότι οι κομμουνιστές δυνάμεις προσπαθούν πάρουν την ελευθερία της. Η υπογεγραμμένη φωτογραφία δημοπρατήθηκε στις 19 Ιουνίου του 2009 για 74,324 δολάρια. Από τις εννέα, αυτή είναι η μόνη φωτογραφία που έχει ποτέ πωληθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου