Subscribe:

Ads 468x60px

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ''ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ'' ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!



Εξετάσεις στους θυρεοειδείς αδένες σε δέκα από τα 130 παιδιά που απομακρύνθηκαν από περιοχές κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, έδειξαν ήδη ορμονικές και άλλες δυσλειτουργίες.


 


Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το Ιαπωνικό Ίδρυμα Τσερνόμπιλ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σινσού πραγματοποίησαν εξετάσεις σε παιδιά έως 16 ετών, ανάμεσά τους και βρέφη, για μία περίοδο ενός μήνα στο Ναγκάνο, όπου διέμεναν προσωρινά μετά την απομάκρυνσή τους από την περιοχή της Φουκουσίμα.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι δέκα από τα παιδιά έχουν εμφανίσει δυσλειτουργίες του θυροειδεί αδένα καθώς ένα από τα παιδιά βρέθηκε να έχει χαμηλότερο επίπεδο θυρεοειδικών ορμονών (Τ3,Τ4) και επτά παιδιά είχαν υψηλότερα επίπεδα από το φυσιολογικό της θυρεοτροπίνης, δηλαδή της ορμόνης διέγερσης του θυρεοειδούς (TSH), σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δύο ακόμα παιδιά διαγνώστηκαν με σχετικώς υψηλές συγκεντρώσεις στο αίμα της πρωτεΐνης θυρεοσφαιρίνη (Tg), που ενδεχομένως να προήλθε από βλάβη στους θυρεοειδείς αδένες, μετέδωσε το Kyodo.
"Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πούμε ότι τα παιδιά είναι άρρωστα, αλλά απαιτείται μακροχρόνια παρατήρηση," δήλωσε ο επικεφαλής του ιδρύματος Μινόρου Καμάτα.
Το ραδιενεργό ιώδιο τείνει να συγκεντρώνεται στους θυρεοειδείς αδένες των βρεφών και των παιδιών αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στη μετέπειτα ζωή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου