Subscribe:

Ads 468x60px

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ!!!








Λύσεις στο σοβαρό πρόβλημα κατολισθήσεων που αντιμετωπίζουν περιοχές της Πάφου, επιδιώκει να δώσει μελέτη που πραγματοποίησε το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης σε συνεργασία με τον βρετανικό συμβουλευτικό οίκο Scott Wilson.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σήμερα σε ημερίδα στην Πάφο, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια τόσο του ιδίου όσο και του Υπουργείου του για τη μελέτη.
«Πιστεύουμε ότι, πέρα από τη γνώση που θα αποκτηθεί σήμερα, δίδεται και η ευκαιρία συζήτησης και ανταλλαγής σκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι το πρόβλημα των κατολισθήσεων σε περιοχές της Πάφου», ανέφερε ο κ. Αλετράρης.
Οπως είπε ο κ. Αλετράρης, «οπωσδήποτε τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης θα βοηθήσουν το κράτος για μιαν πιο ορθολογική και ασφαλή πολεοδομική ανάπτυξη του τόπου και αυτό κατ’ επέκταση θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην κοινωνικοοικονομική ευημερία των επηρεαζόμενων περιοχών, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους».
«Μελέτες αυτού του είδους, που είναι ενδελεχείς και συστηματικές, δεν γίνονται μόνο για απόκτηση γνώσεων και εμπειριών από το προσωπικό των κρατικών Υπηρεσιών που τις διεξάγουν. Για αυτόν τον λόγο χαιρετίζω την προσπάθεια που γίνεται για διάχυση της γνώσης αυτής τόσο στις κρατικές Υπηρεσίες όσο και στους ιδιωτικούς φορείς που σχετίζονται με το θέμα, στα ακαδημαϊκά ιδρύματα, στις Τοπικές Αρχές καθώς και στους μηχανικούς που είναι σχετικοί με τις εργασίες της ημερίδας», πρόσθεσε.
Ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος ως πολιτικός μηχανικός γνωρίζει την πρωταρχική σημασία που έχει η ακριβής γνώση των μηχανικών ιδιοτήτων προβληματικών εδαφών και την καθοριστική σχέση μεταξύ της αναμενόμενης συμπεριφοράς τους και του ασφαλούς σχεδιασμού των έργων υποδομής και των μεγάλων αναπτυξιακών κατασκευαστικών έργων.
«Η σταθερότητα του εδάφους για την κατασκευή ενός έργου είναι πρωταρχικής σημασίας για την ασφάλειά του, χωρίς την παρουσία αστοχιών. Η πιθανότητα παρουσίας κατολισθήσεων στις περιοχές όπου προγραμματίζονται έργα ανάπτυξης είναι αναγκαίο να ερευνηθεί σε αρχικό στάδιο, στο στάδιο απόφασης για τη σχετική ανάπτυξη», κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου