Subscribe:

Ads 468x60px

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 16 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!

 
 
 
Σοβαρά επεισόδια εξελίχθηκαν μεταξύ κουκουλοφόρων - μέλη του ΠΑΜΕ και ΜΑΤ.

Νεκρός 53χρονος οικοδόμος και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, ο 53χρονος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με κολπική μαρμαρυγή και τελικά απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς. Εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 16 τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό. Συνάμα, ένας ακόμη άνδρας έχει τραυματιστεί σοβαρά και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις λόγω πτώσης από ύψος, όμως το υπουργείο Υγείας δεν επιβεβαιώνει τις φήμες ότι ο σοβαρά τραυματίας είναι κλινικά νεκρός.
Επεισόδια
Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή. Αποχώρησαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα, ενώ οι συγκρούσεις κουκουλοφόρων και ΜΑΤ συνεχίζονται.
Νωρίτερα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμο στους διαδηλωτές. Το ΠΑΜΕ προσπαθούσε να αποτρέψει τους κουκουλοφόρους, σχηματίζοντας αλυσίδα, ενώ αργότερα προέβη και αυτό σε επιθέσεις. Αμυδρή ήταν η συμβολή των ΜΑΤ τα πρώτα λεπτά, ενώ μετά ανέλαβαν ισχυρή πρωτοβουλία χρησιμοποιώντας χημικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, χωρίζοντας τα ΜΑΤ από το ΠΑΜΕ.
Σε τέσσερα σημεία του κέντρου της Αθήνας εξελίχθηκαν οι επιθέσεις και ο πετροπόλεμος: στο Σύνταγμα, την Ακαδημίας, τη Σταδίου και την Πανεπιστημίου.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν τα συνδικάτα από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, εν όψει της ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής που θα γίνει αργότερα, συνεχίζεται. Ωστόσο, μικρός αριθμός των διαδηλωτών φαίνεται να αποχώρησε μετά τα επεισόδια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας γύρω από τη Βουλή βρίσκονται περισσότεροι από 35.000 διαδηλωτές.
Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στο Μοναστηράκι, όταν ομάδα κουκουλοφόρων προέβη σε ρίψεις μολότοφ.
Παράλληλα, κατηγορίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα κακουργήματα, απήγγειλε ο εισαγγελέας κατά επτά ατόμων που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και τρεις ανήλικοι, ενώ πολλοί από τους συλληφθέντες διώκονται με βάση τις διατάξεις του νόμου για την κουκούλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου