Subscribe:

Ads 468x60px

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΜΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΩΝ 5!!!






Το Ρεκόρ Guinness της νεότερης μητέρας που έχει υπάρξει ποτέ έχει κερδίσει η Lina Medina, γεννημένη στις 27 Σεπτεμβρίου του 1933 στο Περού, η οποία σε ηλικία μόλις 5 χρονών 7 μηνών και 21 ημερών, στις 14 Μαΐου 1939 γέννησε τον υγιέστατο και με βάρος 2,7 κιλά γιο της με καισαρική τομή λόγω του ότι το κοριτσάκι ήταν πολύ μικρό και επομένως η λεκάνη του δεν είχε μεγαλώσει αρκετά για να μπορέσει να γεννήσει φυσιολογικά.
Η εγκυμοσύνη του μικρού κοριτσιού έγινε γνωστή όταν η κοιλιά της μικρής άρχισε να φουσκώνει υπερβολικά. Η μητέρα της μικρής φοβούμενη πως είναι κάποιος όγκος την μετέφερε στο νοσοκομείο για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και εκεί διαπιστώθηκε πως η μικρή τελικά ήταν έγκυος. Το πως έγινε το μοιραίο δεν το αποκάλυψε ποτέ κανείς, παρόλ'αυτά ο πατέρας της συνελήφθη με την υποψία βιασμού και αιμομιξίας, αλλά λόγω ελλιπών στοιχείων αφέθηκε ελεύθερος.
Σύμφωνα με δημοσίευση άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό La Presse Medicale από τον Δρ. Edmundo Escomel, στο οποίο αναφέρεται λεπτομερώς στην νεαρή μητέρα αναφέρει πως η Lina είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 8 μηνών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.





Η μικρή Lina και ο γιος της μεγάλωσαν μαζί σαν αδέλφια, αφού αυτό νόμιζε μέχρι τα 10 του χρόνια ο γιος της Gerardo, όπου τότε ανακάλυψε πως ήταν τελικά η μητέρα του. Το όνομα του μωρού δόθηκε χάρη στο γιατρό που ξεγέννησε την μικρή μητέρα.
Στη συνέχεια τα παιδιά μεγάλωσαν κανονικά, μέχρι που ο Gerardo σε ηλικία 40 ετών πέθανε από μια ασθένεια του μυελού των οστών. Από την άλλη η Lina παντρεύτηκε τον Raul Jurado και απέκτησε το δεύτερο γιο της το 1972. Σήμερα ζουν σε μία φτωχή γειτονιά της Λίμα.
Το γεγονός θεωρήθηκε ως απάτη εκείνη την εποχή, αλλά μετά από βιοψίες, ακτινογραφίες στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και σε φωτογραφίες που είχαν τραβήξει οι θεράποντες ιατροί της, αποδείχθηκε πως είναι αλήθεια. Γενικά η πρόωρη εφηβεία σε υπερβολικό βαθμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών είναι σπάνια, αλλά όχι και απίθανη, αντίθετα, η εγκυμοσύνη και η γέννα σε μία τόσο μικρή ηλικία θεωρείται ακόμα πιο σπάνια. Η ανωμαλία αυτή χρήζει θεραπείας ώστε να κατασταλεί η γονιμότητα, να συνεχιστεί η ανάπτυξη του σκελετού και να μειωθούν οι κοινωνικές επιπτώσεις από την πλήρως σεξουαλική ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου