Subscribe:

Ads 468x60px

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΚΡΕΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΙΖΟΥΡΑΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΑΜΑΡ ΚΑΝΤΑΦΙ!!!







Εκατοντάδες Λίβυοι σχηματίζουν ουρές έξω από αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα, προκειμένου να δουν τη σορό του Μουαμάρ Καντάφι που φυλάσσεται εκεί μέχρι να γίνει η κηδεία του. Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχεται η Τρίπολη από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Λίβυου συνταγματάρχη.

Στην ίδια αποθήκη-ψυγείο βρίσκεται και η σορός του γιου του, Μοτασίμ Καντάφι.

Τις σορούς επιθεώρησε ο πρωθυπουργός Μαχμούντ Τζιμπρίλ και άλλοι αξιωματούχοι.

«Τους είπα να το κρατήσουν στην κατάψυξη για μερικές ημέρες. Για να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουν όλοι πως είναι νεκρός» δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου, Αλί Ταρχούνι, προσθέτοντας ότι η κηδεία του Λίβυου συνταγματάρχη έπρεπε να καθυστερήσει.

Λίβυοι αξιωματούχοι διαφωνούν σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει με τη σορό.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα -όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-, προκειμένου να μην μετατραπεί ο τάφος του σε «τόπο προσκυνήματος».

Ιατροδικαστής στη Μιζουράτα αναμένεται, πάντως, να πραγματοποιήσει νεκροψία στη σορό, την ώρα που η Λιβύη δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να πραγματοποιήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η έρευνα θα πρέπει να γίνει «με ανοιχτό και διαφανή τρόπο».

Μετά τις εικόνες βίντεο που κυκλοφόρησαν και έδειχναν τον Μουαμάρ Καντάφι να συλλαμβάνεται ζωντανός, ο ΟΗΕ κάλεσε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου, ένα ενδεχόμενο που η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης είχε αρχικά αποκλείσει.

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν να τερματιστεί στις 31 Οκτωβρίου η επτάμηνη στρατιωτική αποστολή στη Λιβύη.

Η Συμμαχία «θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν επιθέσεις κατά πολιτών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου