Subscribe:

Ads 468x60px

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!!!

 
 
 
 
 
Οι παίκτες της Νότιας Αφρικής έκαναν γύρο θριάμβου για την πρόκριση στο Κόπα Άφρικα, όμως 24 ώρες μετά έμαθαν πως είχαν αποκλειστεί. Διαβάστε μία απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία!Το δράμα των διοργανωτών του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει αφετηρία τον σαββατιάτικο αγώνα τους κόντρα στη Σιέρα Λεόνε, με τους γηπεδούχους να πιστεύουν ότι με ισοπαλία έπαιρναν την πρόκριση για την τελική φάση του 2012 African Nations Cup και τελικά να την παίρνουν καθώς το ματς έληξε χωρίς σκορ (0-0).

Αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα, οι παίκτες της "Μπαφάνα Μπαφάνα" ξέσπασαν σε ουρανομήκεις πανηγυρισμούς μαζί με τους φιλάθλους τους δίνοντας χορευτικό σόου εντός γηπέδου (μέχρι και γύρο θριάμβου έκαναν) ενώ ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας Κίρστεν Νεματαντάνι βγήκε στον τηλεοπτικό "αέρα" για να δώσει συγχαρητήρια στους διεθνείς.
Ταυτόχρονα, ο προπονητής Πίτσο Μοσιμάνε ζούσε σε πελάγη ευτυχιάς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη Νότια Αφρική ξεκινούσαν τα αφιέρωματα για τη συμμετοχή της χώρας στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Όλα καλά και όλα ωραία μέχρι εδώ όμως την επόμενη μέρα ήρθε η ανώμαλη προσγείωση, με την Αφρικανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (CAF) να ανακοινώνει πως η ομάδα που πήρε την πρόκριση για το Κόπα Άφρικα δεν ήταν η Νότια Αφρική από τον όμιλό της αλλά ο Νίγηρας!
Τι είχε συμβεί; Νότια Αφρική, Σιέρα Λεόνε και Νίγηρας είχαν τερματίσει στην κορυφή του ομίλου με εννεά πόντους και σε περιπτώσεις όπου ισοβαθμούν δύο ή περισσότερες ομάδες συνηθίζεται να μετράει η διαφορά τερμάτων για να βρεθεί ποια ομάδα υπερτερεί.

Αυτήν την εντύπωση είχαν και οι άνθρωποι της Νότιας Αφρικής όμως ήταν εσφαλμένη, καθώς βάσει των κανονισμών της CAF, το "πάνω χέρι " έχει αυτή που συγκέντρωσε τους περισσότερους πόντους στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που εμπλέκονται στην ισοβαθμία.
Στα παιχνίδια μεταξύ των τριών εθνικών ομάδων, Νότια Αφρική και Σιέρα Λεόνε μάζεψαν πέντε βαθμούς η κάθε μία όμως ο Νίγηρας έφτασε στους έξι, γεγονός που τους χάρισε την πρόκριση στα τελικά του Κόπα Άφρικά για πρώτη φορά στην ιστορία του!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου