Subscribe:

Ads 468x60px

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΦΑΓΕ 78 ΤΕΜΑΧΙΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ!!! (ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ)







Μια 52χρονη γυναίκα στην Ολλανδία, η οποία είχε ψυχολογικά προβλήματα, έφαγε ένα ολόκληρο σερβίτσιο μαχαιροπίρουνα, δηλαδή 78 τεμάχια!
Όταν πήγε στο νοσοκομείο επειδή την πόναγε το στομάχι της, οι χειρούργοι τρελάθηκαν με αυτό που είδαν στην ακτινογραφία που της έκανα και την οδήγησαν αμέσως στο χειρουργείο, το οποίο διήρκεσε πολλές ώρες, αλλά στο τέλος τις αφαίρεσαν όλα τα μαχαιροπίρουνα επιτυχώς.



ΝΥΦΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΗΣ!!!






Δεν μπορεί να αντισταθεί η νύφη στο εισερχόμενο μνμ της , και σαν να μην εφτανε αυτό απαντάει κιόλας...


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=47EDdvSqn7Y&feature=player_embedded#!

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ 17 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!







"Συγκρουόμενο" έκανε το ...αυτοκίνητό του οδηγός στη Μόσχα, ο οποίος οδηγούσε μεθυσμένος και γυμνός. Διέλυσε 17 αυτοκίνητα, 4 από τα οποία περιπολικά των αστυνομικών που τον καταδίωκαν!Ο οδηγός, ηλικίας περίπου 40 ετών, από τη Μολδαβία, βγήκε στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύσας και για λίγο έκανε...crash test στο όχημά του.Διέλυσε 17 αυτοκίνητα στο κέντρο της Μόσχας έως να μπορέσουν οι αστυνομικοί, που τον κυνηγούσαν σχεδόν σε όλη τη ρωσική πρωτεύουσα, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

"Όταν οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου, φάνηκε ότι ήταν εντελώς γυμνός", ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Ρωσίας. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν διακρίνονται πολλά αυτοκίνητα με σπασμένα παρμπρίζ και βαθουλωμένες πόρτες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός στις πρώτες εξετάσεις που του έγιναν βρέθηκε ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι άλλοι οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων που χτυπήθηκαν από τον Μολδαβό εμφανίστηκαν με αίματα στα χέρια και στο πρόσωπο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

"Η πιο επικίνδυνη στιγμή ήταν όταν κόντεψε να χτυπήσει ένα λεωφορείο γεμάτο με μαθητές", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Γκενάντι Μπογκάτσεφ.

Τέσσερα από τα 17 κατεστραμμένα αυτοκίνητα ήταν περιπολικά.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ!!!







Ένας καταδικασθείς για δολοφονία έμπαινε στο Facebook μέσα από το κελί του και μάλιστα είχε τουλάχιστον 20 «φίλους» με τους οποίους είχε συχνή επαφή.Ο Jonathan Davis βρίσκεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας «Parchman Farm» της πολιτείας Mississippi των Ηνωμένων Πολιτειών και παρ' όλα αυτά βρήκε τρόπο να... μπαίνει στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα όμως από τα παράπονα μιας μητέρας για το ότι ο έγκλειστος μιλούσε με την κόρη της, οι αρχές «κατέβασαν» τη σελίδα του.

Οι τρόφιμοι του σωφρονιστικού ιδρύματος χρησιμοποιούν smartphones για να συνδέονται στο Διαδίκτυο κι αυτό ανησυχεί πολύ τους υπευθύνους καθώς έχει παρατηρηθεί πως πολλοί εγκληματίες απειλούν τα θύματά τους ή ακόμα καταστρώνουν και σχέδια μέσω του Facebook.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΠΑΚΙ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ!!!








Τα χάπια της μακροζωίας θα είναι γεγονός μέσα στα προσεχή πέντε με δέκα χρόνια. Αναμένεται να επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και να χαρίζουν στις νέες γενιές προσδόκιμο ζωής έως και τα 150 χρόνια!

Τις ανακοινώσεις, που μοιάζουν εξωπραγματικές, έκανε ο πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας Πίτερ Σμιθ. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «ένα κορίτσι γεννημένο στην Αυστραλία σήμερα αναμένεται να ζήσει έως τα 100 λόγω της προόδου της ιατρικής, του τρόπου ζωής και του συστήματος δημόσιας υγείας».
Την αφορμή για τις συγκεκριμένες δηλώσεις έδωσαν οι κλινικές δοκιμές από τον συμπατριώτη του, Αυστραλό ειδικό σε θέματα γήρανσης στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Σινγκλέρ, πάνω σε συνθετικά μόρια που «καταπολεμούν’ τη γήρανση. Τα μόρια βασίζονται στη ρεσβερατρόλη, τη χημική ουσία που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και στην οποία έχει αποδοθεί ήδη από παλιότερες έρευνες αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση. Σύμφωνα με τον δρα Σινγκλέρ, η ρεσβερατρόλη ενεργοποιεί τις πρωτεΐνες σιρτουίνες, που θεωρείται ότι παρατείνουν τη ζωή των κυττάρων.
Αμεσος στόχος του δρα Σινγκλέρ είναι να δημιουργήσει φάρμακα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των ηλικιωμένων και στη συνέχεια να επιβραδύνει την έλευση των ασθενειών του γήρατος, παρατείνοντας τα ενεργά χρόνια ζωής. Οπως εκτιμά η νευροεπιστήμων της Οξφόρδης Σούζαν Γκρίνφιλντ, στο μέλλον οι άνθρωποι 65 ετών θα ξεκινούν μια δεύτερη καριέρα! Αυτή, βέβαια, θα βασίζεται στις νοητικές και όχι στις φυσικές τους ικανότητες.
«Νομίζω ότι η πραγματική ελπίδα είναι όχι μόνο να τα φέρνουμε βόλτα μέχρι μια πιο μεγάλη ηλικία, αλλά να διευκολύνουμε μια μακρύτερη υγιή ζωή» συμπληρώνει ο καθηγητής Πίτερ Σμιθ. Οπως επισημαίνει, εκτός από τα νέα φάρμακα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές δοκιμαστικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα, που δείχνουν ότι μπορούν να «βοηθήσουν το σώμα να επισκευάσει τον εαυτό του». Πρόσφατα, μάλιστα, ερευνητές από το Μπέρκλεϊ χρησιμοποίησαν βλαστοκύτταρα μυϊκών κυττάρων για να «επαναφέρουν’ τους μυς σε πιο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΥΛΟΣ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ ΜΩΡΟ!!!







Μία οικογένεια από τη Βρετανία εκτός από το νεογέννητο μωρό του είχε και ένα σκύλο. Όχι μόνο είχαν το  τετράποδο στον ίδιο χώρο  με το παιδί τους αλλά το έβαζαν να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με αυτό.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το σκυλί όχι μόνο δεν πείραζε το έμβρυο αλλά αντίθετα το νανούριζε  όταν αυτό έκλαιγε!
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hYVVCRqTz1Q

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΟΔΙΑ!!!







Η Μάντυ Σέλαρς είναι Βρετανίδα, 34 χρονών, της αρέσει ο κινηματογράφος, οι φίλοι και να βγαίνει έξω. Όμως έχει κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η Μάντυ έχει εξαιρετικά τεράστια πόδια, που κάνουν την ζωή της πολύ δύσκολη.
Οι γιατροί δεν μπορούν να πουν γιατί τα πόδια της μεγαλώνουν σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα της. Το μόνο που της λένε είναι ότι η μόνη επιλογή της είναι ένας ριζικός ακρωτηριασμός. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ για μια νέα Θεραπεία αλλά δυστυχώς δεν βρήκε λύση στο πρόβλημα της.Οι άνθρωποι την κοιτάζουν επίμονα κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι. Χρειάζεται ένα ειδικό αυτοκίνητο για να μπορεί να μετακινηθεί ενώ πρέπει να έχει γύρω της άλλους ανθρώπους για να την βοηθούν.
Το χειρότερο είναι πως η κατάστασή της επιδεινώνεται συνεχώς γιατί τα πόδια της εξακολουθούν και μεγαλώνουν και οι γιατροί λένε ότι χρειάζεται επειγόντως ακρωτηριασμός.
Όπως δηλώνει : «Όπως μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος των ποδιών μου κάνουν το περπάτημα δύσκολο και χρειάζονται δεκανίκια για να σταθώ όρθια. Χρησιμοποιώ ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι, όταν πάω έξω».
Οι Γιατροί δεν μπορούν να βρουν τι ακριβώς έχει η Μαντυ. Υποθέτουν μόνο πως ίσως πάσχει από το σύνδρομο του Πρωτέα που έχει σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν υπερβολικά τα άκρα.

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΗ!!!

Δείτε την παρακάτω ασπρόμαυρη εικόνα, επικεντρώστε τα μάτια στο κέντρο της και μην τα αφαιρέσετε από εκεί έως ότου να τελειώσει η αντίστροφη μέτρηση. Μόλις αυτή τελειώσει θα δείτε μια εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη. ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!!




ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ!!!







Μάλλον η όραση ενός άντρα από το Hertfordshire ήταν κάπως θολή. Όταν είδε στον νυχτερινό ουρανό ένα παράξενο αντικείμενο κάλεσε αμέσως την αστυνομία, αφού νόμισε ότι ήταν εξωγήινος. Τελικά, η περίεργη φιγούρα ήταν το φεγγάρι!Το τηλέφωνο της αστυνομίας χτύπησε και ο κύριος άρχισε λέγοντας ότι ένα περίεργο σώμα, που δεν έκανε γνωστούς ήχους από μηχανή αεροσκάφους, πετούσε πάνω από το σπίτι του με απίστευτα φώτα και πλησίαζε όλο και πιο κοντά.Ύστερα, όμως, από μερικά λεπτά ο ίδιος κύριος τηλεφώνησε ξανά, αυτή την φορά για να παραδεχτεί ότι είχε κάνει λάθος και ότι τελικά αυτό που έβλεπε ήταν το φεγγάρι.
Πίσω από τα κίνητρα του άγνωστου άντρα δεν κρυβόταν οποιοσδήποτε δόλος. Ωστόσο, η κλήση του αναστάτωσε σημαντικό μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να υπάρχει κανένας επείγον λόγος.Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε: " Αυτό, επίσης, δείχνει τι είδους ψευδή τηλεφωνήματα δέχεται το 100, είτε ως φάρσα ή ως ανάρμοστη κλήση

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΟΛΗ!!!







''Πήγαινε κατευθείαν στη φυλακή ''αυτή ήταν η εντολή της αστυνομίας σε μια 60χρονη γιαγιά στην πόλη Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε τον εραστή της στην διάρκεια ενός καυγά ενώ έπαιζαν Μονόπολη.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Santa Fe New Mexican, όταν αστυνομικοί έσπευσαν έπειτα από μια κλήση για επίθεση με μαχαίρι και βρήκαν τον 48χρονο να αιμορραγεί ακατάσχετα από πληγές στο κεφάλι και στο χέρι.
Συνέλαβαν τη Λόρα Τσάβες, 60 ετών, η οποία φέρεται να έσπασε ένα μπουκάλι στο κεφάλι του και να τον μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο. Ο 10χρονος εγγονός της βρισκόταν στο διαμέρισμα και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έπαιζαν Μονόπολη όταν η Τσάβες κατηγόρησε τον άνδρα ότι έκλεβε.
Το θύμα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, ενώ η Τσάβες προφυλακίστηκε και για την απελευθέρωσή της ορίστηκε ότι απαιτείται η καταβολή εγγύησης 5.000 δολαρίων.

ΣΚΥΛΟΣ ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ!!!






Στο Κόπα Σουνταμερικάνα στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Σάντα Φε από την Κολομβία με την Μποταφόνγκο από την Βραζιλία δημιουργήθηκε ένα αστείο γεγονός.
Ένας σκύλος κάνει την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο και αρχίζει να τρέχει σαν αλαφιασμένος!
Το όλο σκηνικό κράτησε για έξι περίπου λεπτά με τους ποδοσφαιριστές, φροντιστές, υπαλλήλους να κυνηγάνε το συμπαθές τετράποδο χωρίς αποτέλεσμα.
Η πλάκα είναι πως κάθε φορά που προσπαθούσαν να τον αρπάξουν για να τον βγάλουν εκτός γηπέδου, ο σκύλος ξέφευγε και ο κόσμος στις κερκίδες φώναζε "ολεεεε- ολεεεε"!


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.dailymotion.com/video/xlzgjh_invasao-canina-no-jogo-entre-santa-fe-col-vs-botafogo-4-1-25102011-copa-sul-americana_sport#from=embed

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΜΥΚΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ!!!







Ο γεωμύκητας  ένα είδος μούχλας που αναγνωρίστηκε πρόσφατα, είναι  ο υπεύθυνος για ένα παράξενο σύνδρομο που σαρώνει τις αποικίες νυχτερίδων στις ανατολικές ΗΠΑ.
Ο μύκητας Geomyces destructans εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε μια σπηλιά με νεκρές και ετοιμοθάνατες νυχτερίδες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Έκτοτε έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον 16 ακόμα αμερικανικές πολιτείες, καθώς και σε αρκετές περιοχές του Καναδά.
Ο μύκητας ήταν γνωστό ότι προσβάλλει τα ιπτάμενα τρωκτικά στο δέρμα και προκαλεί επίσης την εμφάνιση ενός είδους άσπρου «χνουδιού» στο ρύγχος τους.
Τώρα, έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature επιβεβαιώνει ότι ο μύκητας μπορεί από μόνος του να προκαλεί το σύνδρομο και να σκοτώνει νυχτερίδες.
Ο Ντέιβιντ Μπλέερτ και οι συνεργάτες του στο αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Υγείας Άγριας Ζωής συνέλεξε υγιής νυχτερίδες του είδους Myotis lucifugus και εξέθεσε ορισμένε από αυτές σε σπόρια του μύκητα.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, άσπρη μούχλα είχε εμφανιστεί σε όλες τις εκτεθειμένες νυχτερίδες αλλά και στις περισσότερες άλλες νυχτερίδες που είχαν έρθει σε επαφή με τα εκτεθειμένα τρωκτικά.
Τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για τη μυκητίαση.

ΧΑΚΕΡ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!






Χάκερ που δεν αποκλείεται να δρούσαν για λογαριασμό του κινεζικού στρατού επενέβησαν στη λειτουργία δύο αμερικανικών ερευνητικών δορυφόρων το 2007 και το 2008, αναφέρει έγγραφο επιτροπής του Κογκρέσου που διέρρευσε στη δημοσιότητα.
Το πρώτο περιστατικό που έγινε αντιληπτό ήταν η επίθεση στον δορυφόρο γεωσκόπησης Terra AM-1 της NASA. Οι χάκερ συνδέθηκαν στα συστήματα του δυρυφόρου μέσω ενός επίγειου σταθμού στη Νορβηγία και «πέτυχαν όλα τα βήματα που απαιτούνταν για να μπορούν να δίνουν εντολές στο δορυφόρο». Τέτοιες εντολές, πάντως, τελικά δεν δόθηκαν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης οδήγησε τελικά στην ανακάλυψη μιας προηγούμενης επίθεσης, το 2007, στον δορυφόρο γεωσκόπησης Landsat-7 της NASA και της αμερικανικής γεωλογικής υπηρεσίας (USGS).

Η έκθεση δεν δίνει λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Και οι δύο δορυφόροι που δέχτηκαν επιθέσεις επικοινωνούν με επίγειο σταθμό που λειτουργεί σε εμπορική βάση στο αρχιπέλαγος του Σβάλμπαρντ στην Αρκτική. Το κέντρο «βασίζεται στο Διαδίκτυο για την πρόσβαση σε δεδομένα και τη μεταφορά αρχείων» αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη αναφορές της NASA.

Η έκθεση δεν κατηγορεί ευθέως το Πεκίνο για τις επιθέσεις, λέει όμως ότι τα περιστατικά βρίσκονται σε συμφωνία με έγγραφα του κινεζικού στρατού, τα οποία αναφέρονται στην εξουδετέρωση εχθρικών συστημάτων, ειδικά «επίγειων υποδομών, όπως εγκαταστάσεις ελέγχου δορυφόρων».

Οι επιθέσεις αυτού του είδους είναι γενικά δύσκολο να εξιχνιαστούν, δεδομένου ότι μπορούν να δρομολογούνται μέσω απομακρυσμένων υπολογιστών, αντί να εξαπολύονται από τους υπολογιστές των ίδιων των επιτιθέμενων.

Η Ουάσινγκτον έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και αμερικανικών εταιρειών, όπως είχε συμβεί προ ετών με τις επιθέσεις εναντίον της Google.

Το νέο έγγραφο αναφέρει ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κινεζικού τηλεοπτικού σταθμού CCTV-7, η κυβερνοεπίθεση που καταγράφηκε το 2001 στον αμερικανικό δικτυακό τόπο της θρησκευτικής οργάνωσης Φαλούν Γκονγκ, η οποία είναι απαγορευμένη στην Κίνα, οργανώθηκε από τον κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ 10ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΤΟΥ!!!






Το παιδάκι περπατούσε στο δρόμο όταν χτυπήθηκε από τη μηχανή.
Μάλιστα, εκτός από μεθυσμένος, ο αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι δεν είχε και δίπλωμα
Σύμφωνα με το lamiastar.gr τα τραύματα του παιδιού δεν είναι σοβαρά ωστόσο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Αταλάντης

ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΛΛΑ ΕΒΑΛΕ GOAL ΜΕ ΨΑΛΙΔΑΚΙ!!!






Ο μέσος της Οτελούλ Λίβιου Αντάλ έχασε πέναλτι όμως στην εξέλιξη της φάσης πέτυχε γκολ με ψαλιδάκι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.dailymotion.com/video/xlyplt_golazo-liviu-antal_sport#from=embed

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΡΦΩΣΑΝ ΜΕ ΞΥΛΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ!!!







Απεγκλωβίστηκε από το γραφείο του ο πρόεδρος του ΤΕΙ της Πάτρας Σωκράτης Καπλάνης, ο οποίος παρέμεινε παγιδευμένος για 6 ώρες.
Σπουδαστές, κάρφωσαν την πόρτα του με ξύλο εμποδίζοντάς τον να βγει.
Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ κατήγγειλε την ενέργεια των σπουδαστών, τονίζοντας ότι "αυτό που έγινε ήταν κατάντια", ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί που τον εγκλώβισαν δεν σεβάστηκαν τίποτα.
Από την πλευρά τους σπουδαστές του ΤΕΙ δήλωσαν σχετικά με τη ενέργειά τους, ότι επισκέφθηκαν τον Σ. Καπλάνη για το ζήτημα της πρόσληψης περισσοτέρων ωρομίσθιων καθηγητών, αλλά δεν τους έδωσε, όπως υποστήριξαν, σαφείς απαντήσεις.

ΓΕΦΥΡΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ!!!






Το να χτίσει κάποιος μια γέφυρα σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για γέφυρες μέσα σε δάση. Η φύση, όμως, προνόησε και γι΄αυτό, δημιουργώντας «αυτοσχέδιες» φυσικές γέφυρες  όπου χρειάζεται!
Στην Ινδία, για παράδειγμα, αναπτύσσονται συχνά φυσικές γέφυρες, που αποτελούν ένα ακόμη παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς πως δημιουργήθηκαν χωρίς της επέμβαση ανθρώπων. Στην ουσία γίνονται από τις δεύτερες ρίζες που αναπτύσσει το δέντρο Ficus elastica, οι οποίες περιπλέκονται μεταξύ τους σχηματίζοντας εντυπωσιακές γέφυρες, που διευκολύνουν τις τοπικές φυλές να μεταβούν εύκολα από το ένα σημείο στο άλλο, κυρίως κατά την εποχή των βροχών.





(ΠΑΤΡΑ) ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ!!!







Μαχαίρωσε την πρώτη γυναίκα που βρήκε στο δρόμο του.
Ο λόγος, για έναν άνδρα από την Πάτρα, ο οποίος γύρω στις 11:00 το πρωί βγήκε από το σπίτι του σε κατάσταση αμόκ και επιτέθηκε με μαχαίρι σε μία ανυποψίαστη γυναίκα που περνούσε εκείνη την ώρα από μπροστά του.
Το συμβάν συνέβη μεταξύ των οδών Μαιζώνος και Κορίνθου, ενώ στο σημείο επικράτησε πανικός.
Η γυναίκα ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά και ο δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.
Ο άντρας, όπως όλα δείχνουν, πάσχει από ψυχική νόσο και αναζητείται τρόπος μέσω Εισαγγελικής Εντολής, για να γίνει εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο, αφού θεωρείται επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια.

ΚΕΛΑΡΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ 250 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ!!!






Το Milestii Mici είναι ένας μικρός συνηθισμένος οικισμός στη Μολδαβία.Ήταν άγνωστος στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι το 2007, οπότε και μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Guinness. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από... τα κρασιά του.
Κάτω από τον οικισμό, υπάρχουν στοές συνολικού μήκους 250 χιλιομέτρων. Τα 120 από αυτά χρησιμοποιούνται σαν κελάρι για αποθήκευση κρασιού.
Μέχρι πρόσφατα, η εκπληκτική αυτή συλλογή αποτελούταν από περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια!






ΕΚΑΨΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ!!!






Την περιέλουσαν με βενζίνη και μετά την πυρπόλησαν
Συγκλονίζει το δράμα ενός 18χρονου κοριτσιού ελληνικής καταγωγής από το Γιοχάνεσμπουργκ που έζησε το χειρότερο εφιάλτη της, στα χέρια των μέχρι πρότινος αγαπημένων της φίλων.

Ομάδα Νοτιοαφρικανών σατανιστών την περιέλουσαν με πετρέλαιο και της έβαλαν φωτιά, στο πλαίσιο ενός αρρωστημένου σατανιστικού τελετουργικού. Η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια φρίκη.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν οι νεαροί φίλοι της 18χρονης πέρασαν από το σπίτι της και της πρότειναν να πάνε βόλτα στο λόφο, κοντά στο κολυμβητήριο.

Η κοπέλα, ίσως από κάποιο δυσάρεστο προαίσθημα, αρχικά αρνήθηκε. Τα αγόρια της παρέας επέμειναν και η 18χρονη δέχθηκε...

Μαζί με ένα άλλο κορίτσι ακολούθησαν την παρέα των φίλων. Οι ώρες πέρασαν, το σκοτάδι έπεσε, εκείνη όμως δεν είχε δώσει σημεία ζωής και τότε η οικογένεια άρχισε να ανησυχεί. Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, όταν ανακάλυψαν με φρίκη, τι είχε συμβεί στο παιδί τους.

Το σατανικό σκηνικό στήθηκε μόλις έκοψαν με μαχαίρι το χέρι της μίας για να τρέξει αίμα. Στη συνέχεια την περιέλουσαν με βενζίνη και μετά την πυρπόλησαν.

Η 18χρονη Ελληνίδα νοσηλεύεται σε κώμα και η κατάστασή της θεωρείται πολύ σοβαρή αφού φέρει εγκαύματα στο 75% του σώματός της. Δυο έφηβοι ηλικίας 17 και 19 ετών που μετείχαν στη σατανιστική τελετή παραδόθηκαν στην αστυνομία και αναμένεται να κατηγορηθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

11 ΧΩΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!








Κρατικοί φορείς και επιχειρήσεις από 11 χώρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να λάβουν άδειες έρευναςυδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) στο ελληνικό υπέδαφος.
Αυτό αποκάλυψε  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του πρώτου ανοιχτού φόρουμ για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με συμμετοχή των θεσμικών φορέων και των επιστημόνων της χώρας που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Συγκεκριμένα, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ΗΠΑ, Καναδά, Νορβηγία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Βρετανία,Δανία, Ισραήλ, Κύπρο και Ινδία. Στην ομιλία του ο κ. Μανιάτης παρουσίασε τα βήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος στη διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα.
Σε αυτά περιλαμβάνονται η προκήρυξη διεθνούς πρόσκλησης για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης (περιοχή που αντιστοιχεί στη μισή και πλέον θαλάσσια έκταση της χώρας) η κυβερνητική απόφαση για έναρξη διαδικασίας ερευνών σε τρεις περιοχές (Πατραϊκός κόλπος, Ιωάννινα και Κατάκωλο) στις οποίες -σύμφωνα με τις μελέτες- τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι της τάξης των 250 εκατ. – 300 εκατ. βαρελιών. Αρκετά μικρά, αλλά αξιοποιήσιμα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και κάποιο μεγάλο κοίτασμα.
«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο της εθνικής προσπάθειας για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας», δήλωσε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε ότι «οι επόμενοι μήνες θα προσδιορίσουν τις δυνατότητες και προοπτικές μας για την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα από τις αναξιοποίητες μέχρι σήμερα πλουτοπαραγωγικές πηγές του. Χρειαζόμαστε τη συστράτευση ολόκληρου του ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδας. Καλούμε δημόσια όλους τους Έλληνες επιστήμονες, να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια».
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Χ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση συνολικά του ορυκτού πλούτου της χώρας είναι ένας από τους μοχλούς εξόδου της χώρας από την κρίση.

ΓΑΤΑΚΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ IPAD!!!







Το γατάκι προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται "γοητευμένο" από τα νόστιμα ψάρια που βλέπει.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=3ZsUmoZaivg&feature=player_embedded

ΖΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ!!!






Ο 36χρονος Άγγλος Mark Snow, ξυλουργός στο επάγγελμα, έχει ανέβει σε ένα δέντρο που αποφασίστηκε να κοπεί στην γειτονιά του και δεν λέει να κατέβει.
Τη λύση στη διαμάχη μιας ολόκληρης γειτονιάς του Scarborough αποφάσισε να δώσει ο Mark Snow οικοιθελώς. Η μισή γειτονιά μάζεψε υπογραφές για να κοπεί το 100 ετών δέντρο ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος μπροστά από τα σπίτια τους, ενώ οι άλλοι μισοί, που προφανώς έχουν περισσότερες ευαισθησίες σχετικά με το περιβάλλον, διαφωνούν κάθετα με κάτι τέτοιο.
Ο Mark Snow, λοιπόν, μια ώρα πριν αρχίσει το τσεκούρεμα του ιστορικού δέντρου ανέβηκε πάνω του και έκτοτε δεν έχει κατέβει, φωνάζοντας ένα συμβολικό «μόλών λαβέ», σκαρφαλωμένος πάνω στα κλαδιά του.

Ο μαχητικός οικολόγος δήλωσε πως το απόγευμα της πρώτης μέρας σκέφτηκε «τι στο καλό κάνω πάνω σε αυτό το δέντρο», αλλά η στήριξη του κόσμου τον έκανε να παραμείνει. Παράλληλα, τονίζει ότι το δέντρο έχει κηρυθχεί «διατηρητέο», άρα είναι παράνομο να κοπεί.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ!!!

 
 
 
 
Στην αρχή ήταν ένας µεγάλος σβώλος από χώµα. Τίποτε το παράξενο. Οταν όµως µέσα από αυτόν άστραψε ξαφνικά ένα µάτι, τότε όλα άλλαξαν. Μέσα στο πιθάρι όπου πριν από αιώνες είχε ταφεί µια οικογένεια, ανάµεσα στα οστά των νεκρών και στα πολύτιµα αντικείµενα που τους συνόδευσαν στην ταφή, αυτό το µάτι έµοιαζε να ήρθε από έναν άλλον κόσµο. Πόσω µάλλον που ήταν ίδιο µε τα µάτια του Τουταγχαµώνα (δείτε αριστερά το εύρυμα και δεξιά τα μάτια της μάσκας του αιγύπτιου βασιλιά)!Ολόχρυσο, σε φυσικό µέγεθος, µε αιγυπτιακό µπλε ολόγυρά του (στη μεγάλη φωτογραφία) και κυρίως πανοµοιότυπο µε αυτό της χρυσής νεκρικής µάσκας του αιγύπτιου βασιλιά που πέθανε το 1323 π.Χ. Στη νεκρόπολη της Αρχαίας Ελεύθερνας στις πλαγιές της Ιδης στην Κρήτη ο οικογενειακός τάφος του 8ου-7ου αιώνα π.Χ. έκρυβε σίγουρα ένα διαφορετικό µυστικό.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα στο σχετικό άρθρο της,η ανακάλυψη αυτή ήταν αιφνιδιαστική για τους αρχαιολόγους, αφού ποτέ δεν έχει βρεθέι κάτι περόμοιο στην Κρήτη, πλην ενός πολύ µικρού, χωρίς το χαρακτηριστικό αιγυπτιακό µπλε, στην Κνωσό πριν από µισόν αιώνα.
 «Τα υλικά, το σχήµα του µατιού, η κατασκευή του δεν αφήνουν καµία αµφιβολία για το πρότυπο που είχε ο καλλιτέχνης» λέει ο καθηγητής κ. Νίκος Σταµπολίδης, ο οποίος διεξάγει τις αρχαιολογικές έρευνες στη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας από το 1985. Στην πραγµατικότητα είναι ένα επιστήθιο κόσµηµα µε απόληξη για να κρεµιέται. Ωστόσο η κοκκίδωση στη θέση των βλεφαρίδων, τα βλέφαρα που είναι σχηµατισµένα από πάστα αιγυπτιακού µπλε κάνουν τη διαφορά.
Η νύφη του Άδη, φορούσε το μάτι- κόσμημα;

  «Γυναίκα φορούσε αυτό το κόσµηµα. Και το ένδυµά της ήταν καταστόλιστο από τα χρυσά ελάσµατα που ήρθαν στο φως Υποθέτουµε µάλιστα ότι είναι η νεότερη από τις τρεις της ίδιας ταφής, διότι τις ανύπανδρες γυναίκες στόλιζαν σαν νύφες όταν πέθαιναν, επειδή νυµφεύονταν τον Αδη» προσθέτει ο κ. Σταµπολίδης.

  Κατά τον αρχαιολόγο µάλιστα το γεγονός ότι το χρυσό µάτι φοριόταν ως επιστήθιο πιθανόν να σηµαίνει την παρείσφρηση αιγυπτιακών δοξασιών και πίστεων στην κοινωνία της Ελεύθερνας ήδη από τα τέλη του 8ου µε αρχές του 7ου αιώνα π.Χ.
 
 
 

ΑΝ ΧΤΕΝΙΣΤΕΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!







Ένα απλό χτένισμα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για μια έφηβη στη Σκωτία. Πρόκειται για την 13χρονη Megan Stewart, η οποία πάσχει από ελάχιστα γνωστό «Σύνδρομο του χτενίσματος«.
Εξαιτίας, αυτού του συνδρόμου πρέπει να είναι πολύ προσεκτική όταν φτιάχνει τα μαλλιά της ή όταν αγγίζει ένα μπαλόνι, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τον στατικό ηλεκτρισμό.
Η μητέρα της ανακάλυψε ότι η κόρη της πάσχει από το σύνδρομο, πριν αρκετά χρόνια, όταν την ετοίμαζε για την πρώτη της μέρα στον παιδικό σταθμό.
«Χτένιζα τα μαλλιά της, όταν ξαφνικά λιποθύμησε και τα χείλη της έγιναν μπλε. Κάλεσα ασθενοφόρο και τελικά κατάφεραν να την επαναφέρουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε» δήλωσε στην Daily Mail η 41χρονη μητέρα της κοπέλας, Sharon.
Οι  γιατροί του νοσοκομείου Yorkhill της Γλασκώβης είπαν τότε στους έντρομους γονείς ότι είχαν ακούσει για ένα περιστατικό, ενός άλλου παιδιού που έπρεπε να αποφεύγει με κάθε τρόπο τον στατικό ηλεκτρισμό, καθώς υπήρχε κίνδυνος θανάτου.
«Δεν είχαμε ακούσει ποτέ πριν για αυτό το σύνδρομο και οι γιατροί γνώριζαν μόνο άλλη μια περίπτωση» λέει η μητέρα.
Το κορίτσι μέχρι σήμερα, κάθε φορά που χτενίζεται, ξαπλώνει στο κρεβάτι, για να ακουμπάνε κάπου τα μαλλιά της.
Σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, η σπάνια πάθηση που βασανίζει την 13χρονη, είναι πιθανό να οφείλεται στις επιπλοκές που υπήρχαν κατά τη γέννησή της. Γεννήθηκε πρόωρα και ζύγιζε μόλις ένα κιλό, ενώ είχε και τρύπα στο διάφραγμα.
Λόγω του Συνδρόμου, οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα καταφέρει τελικά να επιζήσει, αλλά εκείνη μέχρι στιγμής διαψεύδει τις εκτιμήσεις τους.
Ωστόσο ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος, καθώς ο στατικός ηλεκτρισμός θα μπορούσε να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή της οποιαδήποτε στιγμή.

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ SUPER MARKET ΓΙΑ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ!!!






Στη μακρά αλυσίδα των χλευαστικών φαινομένων εις βάρος της ManUtd μετά την εξάρα από τη Σίτι, προστέθηκε ένα ακόμη! Διαβάστε το story...


Όπως βλέπετε και στην εικόνα, οι φόρμες κέικ που πουλιούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και φέρουν τη στάμπα της Σίτι κοστίζουν 6 ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα προϊόντα της Γιουνάιτεντ έχουν σημειώσει πτώση (Price Drop) -περιέργως!- στο 1 ευρώ.Έτσι λοιπόν σχηματίζεται μια ωραία εικόνα του σκορ της αναμέτρησης του "Ολντ Τράφορντ", κάτι που ίσως απομακρύνει για ένα διάστημα τους φίλους των "κόκκινων διαβόλων" από τα κέικ.

VIDEO GAME ΑΞΙΑΣ 360,000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ!!!







To βιντεοπαιχνίδι Battlefield 3, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή first-person shooter στον κόσμο. Αν λοιπόν διαθέτετε 650,000 δολάρια για ξόδεμα, οι ειδικοί ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό simulator 360μοιρών για τη βρετανική τηλεοπτική εκπομπή The Gadget Show, προσφέροντας μια απίθανη εμπειρία για τους... πλούσιους gamers!
Ο χρήστης έτσι με τη βοήθεια μια τεράστιας οθόνης και αισθητήρων κίνησης, 'μπαίνει΄ ουσιαστικά μέσα στο παιχνίδι. Μάλιστα έχουν εγκατασταθεί και 12 πιστόλια paintball οπότε ο παίκτης θα νιώθει και τα χτυπήματα στο πολεμικό αυτό βιντεοπαιχνίδι.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΛΙΜΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!







Στοιχεία για την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη Γη και για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής θα προσπαθήσουν να συλλέξουν μέσα στον επόμενο χρόνο σε μια παράτολμη επιστημονική αποστολή στις αφιλόξενες παγωμένες εκτάσεις της Ανταρκτικής Βρετανοί επιστήμονες, εξετάζοντας τη λίμνη Ελσγουορθ που βρίσκεται κρυμμένη κάτω από το πάχους 3 χιλιομέτρων κάλυμμα πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής!

  Η επιστημονική ομάδα που έχει ξεκινήσει ήδη για την περιοχή της γεώτρησης, από τον επόμενο Οκτώβριο με τη βοήθεια ενός ειδικού τρυπανιού λειτουργεί με τη χρήση ζεστού νερού σε θερμοκρασία 97 βαθμών Κελσίου, θα ανοίξει δρόμο προς τη λίμνη Ελσγουορθ που είναι αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο για περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια!
Μία παράτολμη αποστολή με τεράτιες προσδοκίες!

  Οι προσδοκίες για το τι θα βρουν εκεί κάτω είναι τεράστιες, καθώς η απομονωμένη λίμνη πιστεύεται ότι μπορεί να κρύβει νέες άγνωστες μορφές ζωής, ενώ οι πάγοι που βρίσκονται από πάνω της, το νερό της και τα ιζήματα του πυθμένα της αναμένεται να φωτίσουν πολλά σκοτεινά σημεία της εξέλιξης του πλανήτη.

  Με μήκος 10 χιλιομέτρων και πλάτος 2-3 χιλιομέτρων η Ελσγουορθ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού έχει εξακριβωθεί ότι ο πυθμένας της είναι μαλακός που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ιζημάτων.

  Η αποστολή στη λίμνη Ελσγουορθ είναι η πρώτη παγκοσμίως που θα εξετάσει μία από τις 387 λίμνες που κρύβονται κάτω από τους παγετώνες της Ανταρκτικής. Παρόμοιες με τη βρετανική αποστολές έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ, με τη ρωσική επιστημονική ομάδα να στοχεύει στην εξερεύνηση της μεγαλύτερης, της λίμνης Βοστόκ, και με τους Αμερικανούς να προετοιμάζονται για τη λίμνη Γουίλανς.

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!







Ο μεγαλύτερος ίσως αρχαιοελληνικός ναός στην Κρήτη, αφιερωμένος στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα (52 μ. x 19,60 μ.), ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Νίκο Παναγιωτάκη στην κορυφή του λόφου Κεφάλα, στην περιοχή των Γουρνών, κοντά στα χωριά Καινούργιο Χωριό, Γάλυπε και Σκόπελα της Επαρχίας Πεδιάδας του Νομού Ηρακλείου, ύστερα από επιφανειακή έρευνα. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε στο Κρητολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.
«Ο λόφος της Κεφάλας βρίσκεται νοτιοδυτικά των Γουρνών μεταξύ δύο ποταμών, του Αϊ-Γιαννιού Πετζέτη, ανατολικά, και του Πατσιδιώτη δυτικά. Είναι μια σημαντική θέση, όπου πιθανότατα υπήρχε μινωική φρυκτωρία - περιοχή Σωρός, ενώ βρέθηκε επίσης κεραμική των αρχαϊκών, κλασικών και ελληνιστικών χρόνων», μας λέει ο κ. Παναγιωτάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ιερό αναπτυσσόταν στην κορυφή του λόφου, που είχε ισοπεδωθεί γι' αυτό το σκοπό, και σε ένα άνδηρο σε χαμηλότερο επίπεδο. Στο χαμηλότερο άνδηρο υπήρχε ο περίβολος, που περιέκλειε το χώρο του ιερού και ήλεγχε την πρόσβαση προς αυτό. Η είσοδος θα ήταν στη νότια πλευρά, τη μόνη που επιτρέπει σχετικά εύκολη πρόσβαση στην κορυφή του λόφου.
Ο κυρίως ναός στην κορυφή ακολουθεί τον προσανατολισμό του λόφου, από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά, βλέπει δηλαδή απευθείας τη θάλασσα, και είναι τέτοιας μνημειώδους κατασκευής, ώστε θα ήταν ορατός σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα και την ξηρά.
Σήμερα σώζονται τα θεμέλια του δυτικού τοίχου με μεγάλους ημιλαξευμένους δόμους, αρχικού μήκους 52 μ. και τμήματα των στενών βαθμιδωτών τοίχων (το πλάτος δεν έχει προσδιοριστεί, τελευταία μέτρηση: 19,60 μ.), αποδίδοντας μια εξαιρετικά στενόμακρη κάτοψη».
Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα
Ποια στοιχεία όμως συντείνουν στο ότι πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό μνημείο;
«Η ερμηνεία των αρχιτεκτονικών καταλοίπων, και πριν απ' όλα ο ανατολικός προσανατολισμός του κτιρίου, κλασικός για αρχαίους ελληνικούς ναούς, το μνημειώδες μέγεθός του, με έμφαση στον άξονα του μήκους, σύνηθες χαρακτηριστικό της ναοδομίας κατά τη Γεωμετρική, την Ανατολίζουσα και την Πρώιμη Αρχαϊκή περίοδο, η ύπαρξη περιβόλου ισχυρής και επιμελημένης κατασκευής, από μεγάλους ημιλαξευμένους δόμους και η περίοπτη θέση του λόφου, που δεσπόζει στο Κρητικό Πέλαγος, από τη Ρογδιά μέχρι και τη Χερσόνησο.
Τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και η θέση πάνω στον "επίσκοπο" αυτό λόφο υποδεικνύουν, επομένως, την ύπαρξη σπουδαίου λατρευτικού κέντρου, άγνωστου μέχρι τώρα από τις αρχαίες πηγές (επιγραφές, αρχαίους συγγραφείς ή νεότερους περιηγητές). Ο Παυσανίας, βέβαια, αναφέρει δύο ιερά στην Κρήτη, ένα Δικτύνναιον στη δυτική Κρήτη και ένα ιερό αφιερωμένο στην Αρτέμιδα χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.
Ο Στράβων, επίσης, αναφέρει ιερό αφιερωμένο στη Βριτόμαρτη στη Χερσόνησο, επίθετο που συνδέεται με την Αρτέμιδα αλλά και τη Δίκτυννα. Η Αρτεμις-Βριτόμαρτις ήταν, εξάλλου, πάντα συνδεδεμένη με τη Χερσόνησο, όπου υπήρχε και ξόανό της. Επιγραφή των αρχών του 2ου αιώνα π.Χ., που είχε βρεθεί από τον αρχαιολόγο Νικόλαο Πλάτωνα στο λόφο της Φορτέτσας κοντά στην Κνωσό και δημοσιεύτηκε το 1948 στα Κρητικά Χρονικά, αναφέρεται σε ιερό αφιερωμένο στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα».
Ιστορικά δεδομένα
Υπάρχουν ιστορικά δεδομένα που πιστοποιούν αυτή την άποψη;
«Πιστεύουμε ότι το ιερό της Κεφάλας πιθανόν ήταν αφιερωμένο στην Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα, που μαρτυρείται στη μεταφερμένη στην Κνωσό επιγραφή, για πολλούς λόγους: η λέξη Σκόπελος σήμαινε στην αρχαία ελληνική "κάθε ψηλό βράχο ή κάθε απόκρημνο ύψωμα που βρίσκεται προς την πλευρά της θάλασσας", όπως είναι και η θέση του λόφου της Κεφάλας, που θα μπορούσε επομένως να συνδεθεί με το επίθετο Σκοπελίτις της παραπάνω επιγραφής. Ως γνωστόν, η Αρτεμις ιδίως πάνω σε υψώματα είχε ναούς λατρείας.
Το κοντινό χωριό Σκόπελα, μόλις 3 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του ιερού, που διασώζει αρχαία καταγωγή και μνημονεύεται σε όλες τις απογραφές και σε έγγραφα της Ενετοκρατίας και της Οθωμανικής Περιόδου, αποτελεί προφανώς ενισχυτικό τοπωνυμικό στοιχείο για το όνομα "Αρτεμις Σκοπελίτις". Το γεγονός ότι η Κεφάλα βρίσκεται στα όρια τριών πόλεων-κρατών, της Κνωσού, της Λύκτου και της Χερσονήσου, και είναι πολύ κοντά και στην Ελτυναία και στη Λύκαστο (στο Αστρίτσι), ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για σημαντικό ιερό, που πιθανόν ανήκε στη Χερσόνησο.
Στην επιγραφή από τη Φορτέτσα αναφέρεται μαζί με την Αρτέμιδα Σκοπελίτιδα και ο πατέρας της, ο Δίας. Συνδέουμε, επομένως, το ιερό του Διός Θενάτα στην Αμνισό, με το ιερό στην Κεφάλα, που βρίσκεται μόλις 6,5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά. Εκτός από το ιερό του Διός Θενάτα στην Αμνισό, υπάρχει και το σπήλαιο της Ειλείθυιας, θεάς προστάτιδας του τοκετού. Η Αρτεμις είναι επίσης θεά προστάτις του τοκετού και της ανατροφής των νεογνών. Σύμφωνα με τον Απολλώνιο τον Ρόδιο, η Αμνισός ήταν ο αγαπημένος τόπος αναψυχής της Αρτέμιδος, που λουζόταν στο γειτονικό ομώνυμο ποταμό, μαζί με είκοσι Αμνίσιες νύμφες, όπως σημειώνει ο Καλλίμαχος. Η Αρτεμις, επομένως, είναι στενά συνδεδεμένη με την Αμνισό, αλλά και με τη Χερσόνησο.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Κεφάλα βρίσκεται ανάμεσα στην Αμνισό και τη Χερσόνησο και ότι η Λύκτος και η Χερσόνησος ήταν δωρικές πόλεις ως προς το χαρακτήρα τους και, επομένως, φυσικοί σύμμαχοι της Σπάρτης, η οποία συνδεόταν στενά με τη λατρεία της Ορθίας Αρτέμιδος. Το ιερό της Κεφάλας βρίσκεται εντός των ορίων της Χερσονήσου και της Λύκτου - το Κοινόν των Λυττίων.
Το ιερό επομένως ίσως ανήκε στη Χερσόνησο, που η στενή σχέση της με τη θεά Αρτέμιδα μαρτυρείται από διάφορες πηγές. Η καταστροφή του ιερού μπορεί να προκλήθηκε κατά το 2ο αιώνα π.Χ. -θύμα ίσως πολιτικών ή και θρησκευτικών διενέξεων. Η καταστροφή του μπορεί να προκλήθηκε από την Κνωσό, που πήρε ίσως την επιγραφή του ιερού (που βρέθηκε στη Φορτέτσα) σε δικό της έδαφος».

18 ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!


1) GREAT BARRIER REEF

Κατάδυση σε απίθανα νερά.  Σε μία περιοχή με τα περισσότερα κοράλια. Το Great Barrier Reef είναι το μεγαλύτερο σύστημα υφάλων στον κόσμο.Η παραμυθένια αυτή περιοχή βρίσκεται στη βόρεια μεριά της Αυστραλίας. Σε 2.000 χιλιόμετρα υπάρχουν 3.000 ύφαλοι και 600 μικρά νησιά.






2) KΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΙΝΚΟΥΑΣΟΥ

Θα δούμε πάνω από 200 ξεχωριστούς καταρράκτες. Βρίσκονται στα σύνορα Βραζιλίας, Αργεντινής, Παραγουάης.





3) ΝΗΣΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ


Γιγαντιαίες χελώνες, τεράστιες σαύρες, σαύρες... άλλων διαστάσεων, θαλάσσιοι ελέφαντες και υπέροχα νερά. Αυτά είναι τα νησιά Καλαμπάγκος.Ο Κάρολος Δαρβίνος επισκέφθηκε τα νησιά το 1835.
Τα Καλαμπάγκος βρίσκονται 620 μίλια από το Εκουαδόρ.







4) MACHU PICCHU


Μαγεμένη αρχαία ομορφιά.Η χαμένη πόλη των Ινκας στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στο νότιο Περού.Για να δούμε την παλιά πόλη θα πρέπει να ανέβουμε 2.700 μέτρα.






5) ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Η Σαντορίνη ή Θήρα βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Κοντά της έχει την Ιο και την Ανάφη. 
 
 




6) ANGOR WAT 

Ο ναός του 12ου αιώνα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γλυπτά λατρείας στον κόσμο και είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι των Χμερ.






7) ΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΟ BAGAN

Το Bagan ήταν μία αρχαία πόλη στο κράτος Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία για τους μεγαλύτερους).

10) ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ

Η κατασκευή τους χρονολογείται στο 2580 π.Χ. και βρίσκονται στη Νεκρόπολη της Γκίζας.Το σύμπλεγμα των πυραμίδων χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ.
 




11) ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ

Πρόκειται για μία κινεζική οχύρωση που χτίστηκε στο τέλος του 14ου μέχρι τις αρχές του 17ου αιώνα π.Χ. από τη δυναστεία των Μινγκ.







12) ΤΑΤΖ ΜΑΧΑΛ

(Ινδία)Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα στο κέντρο του οποίου υπάρχει το Μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα.

 
 



13) ΠΕΤΡΑ

(Ιορδανία) Η Πέτρα είναι πόλη λαξευμένη μέσα στο βράχο.





14) ΠΟΜΠΗΙΑ

(ΙΤΑΛΙΑ) Η Πομπηία ήταν πόλη της νότιας Ιταλίας προς την πλευρά του Ιονίου πελάγους.
 
 
15) MESA VERDE
 
(Εθνικό Πάρκο, ΗΠΑ)
Μία εντυπωσιακή περιοχή στην οποία έζησαν οι Ancestral Pueblo για 700 χρόνια από το 600 έως 1300 π.Χ.
 
 

 
 
 
16) ΤΙΚΑΛ
 
 (Γουατεμάλα)Πρόκειται για αρχαία πόλη των Μάγια η οποία ήταν καλυμμένη από τη ζούγκλα.
 
 
 

17) ΠΟΤΑΜΟΣ YANGTZE


(Κίνα) Αρκετοί λένε ότι είναι ο πιο άγριος και επικίνδυνος ποταμός. Το σίγουρο όμως είναι ότι υπήρξε καθοριστικός για τον πολιτισμό των Κινέζων.




18) ΓΚΡΑΝΤ ΚΑΝΙΟΝ

Οσες φορές και να το δεις θέλεις να το ξαναδείς γιατί είναι μοναδικό φαράγγι στο είδος του. Σου κόβει την ανάσα, πως αλλιώς




Χτίστηκε στους πρόποδες του ηφαιστείου Βεζούβιος, κοντά στη Ρώμη.
Το 79 μ.Χ. μετά από μία φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου ένα τεράστιο κύμα από λάβα έθαψε την πόλη.
 
 

 

Στις όχθες του ποταμού Irrawaddy υπάρχουν πάνω από 3.000 ναοί.Οι περισσότεροι ναοί χτίστηκαν από το 1058 έως το 1287.
 
 




8) ΕΦΕΣΟΣ

Η Εφεσος είναι μία αρχαία πόλη της Μικράς Ασίας στα παράλια του Αιγαίου, απέναντι από τη Σάμο.
Εφτασε σε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη τον 8ο αι. π.Χ.




9) ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

Ο Παρθενώνας είναι ναός χτισμένος προς τιμή της θεάς Αθηνάς.Χτίστηκε στα μέσα του 5ου αιώνα π.Χ. 
Αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, ενώ ο Φειδίας είχε την ευθύνη του γλυπτού διάκοσμου.