Subscribe:

Ads 468x60px

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!!!

 
 
 
Αίσχος και ντροπή! Αυτές είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την γραφειοκρατία του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και την κυρίαρχη νοοτροπία που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Όπως αποκαλύπτει το emprosnet, η ΔΕΗ αρνείται να μετακινήσει κολώνες που βρίσκονται μέσα στην μέση του δρόμου, πριν πληρωθεί απ’ το Δημόσιο για τη συγκεκριμένη εργασία.
 
 

Έτσι, λίγο μετά τον κόμβο της Αγίας Παρασκευής στην Μυτιλήνη, η καινούργια οδική αρτηρία που κατασκευάζεται «φιλοξενεί» μέσα στην άσφαλτο μία κολώνα, ενώ τρεις ακόμη εμποδίζουν την έναρξη κατασκευής του νέου οδικού τμήματος στην περιοχή των θερμοκηπίων Παπάλα, λίγο πριν τη διασταύρωση της εθνικής οδού με το δρόμο προς Αγιάσο.

Για γέλια και για κλάματα είναι η φωτογραφία που απεικονίζει εν έτη 2011 σε νέο οδικό τμήμα να υπάρχει στην μέση του δρόμου κολώνα της ΔΕΗ.

Και όλα αυτά για 4.500 ευρώ που οφείλει το Δημόσιο στην ΔΕΗ και εκείνη φοβάται μην χάσει, θέτοντας όμως σε κίνδυνο τους οδηγούς.

«Εδώ και μήνες», εξηγεί για λογαριασμό της αναδόχου εταιρείας ΑΛΤΕΚ Α.Ε. ο Μιχάλης Γελαγώτης, «ζητήσαμε απ’ τη Δ1 Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, να μετατοπιστεί προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες η κολώνα στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και τρεις ακόμη κολώνες τής ΔΕΗ που βρίσκονται στην περιοχή των θερμοκηπίων Παπάλα και πρέπει να πάνε σε άλλη θέση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής άλλου τμήματος του ίδιου έργου.»

Όμως, όπως συνέχισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει το δρόμο, λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε απ’ την πλευρά του Υπουργείου να εγκριθεί η πίστωση για την πληρωμή τής ΔΕΗ, το αίτημα της εταιρείας παραμένει ακόμη ανικανοποίητο. «Κι όλα αυτά για 4.500 ευρώ, που θα οφείλει το Δημόσιο και η ΔΕΗ φοβάται μη χάσει», είπε ο κ. Γελαγώτης, προσθέτοντας πως για τη συγκεκριμένη δαπάνη έχει ήδη ληφθεί απόφαση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα Υποδομών, αλλά εκκρεμεί η οικονομική τακτοποίηση.

Η εργοληπτική εταιρεία εδώ και 10 μέρες έχει ξεκινήσει την πρώτη στρώση ασφάλτου στο συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο κατά τις υπόλοιπες εργασίες οδικό τμήμα, μη θέλοντας να περιμένει άλλο. «Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα, για ελάχιστα ευρώ να πηγαίνει πίσω όλο το έργο», επεσήμανε ο κ. Γελαγώτης.

Πιθανόν σήμερα να ξεκινήσει και η δεύτερη και τελική ασφαλτόστρωση του δρόμου, που στο σημείο όπου και βρίσκεται η κολώνα θα αποκατασταθεί μετά την απομάκρυνσή της. Προσωρινά, η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω παράπλευρου βοηθητικού δρόμου που έχει κατασκευαστεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου