Subscribe:

Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ!!!





Ο Φρανκ και Λούι είναι ένας γκρίζος γάτος που μόλις γιόρτασε τα 12α γενέθλιά του και είναι, στην κυριολεξία, διπρόσωπος: έχει δύο στόματα, δύο μύτες και τρία μάτια και κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου αιλουροειδούς που πάσχει από αυτό το πρόβλημα.

Η Σάρα Γουίλκοξ, η εκπρόσωπος του Βιβλίου Ρεκόρ των Γκίνες, ανακοίνωσε ότι ο Φρανκ και Λούι είναι ο μακροβιότερος «γάτος-Ιανός» του κόσμου. Την ονομασία αυτή είχε εμπνευστεί ο Βρετανός ζωολόγος Καρλ Σούκερ από το διπρόσωπο θεό Ιανό των Ρωμαίων.

Ο γάτος πάσχει από κρανιοπροσωπικό διπλασιασμό ή διπροσωπία, ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο που οδηγεί στην «αναπαραγωγή» μέρους ή και ολόκληρου του προσώπου του πάσχοντος. Έχει καταγραφεί πολλές φορές σε εξημερωμένες γάτες, όμως ελάχιστες από αυτές έζησαν μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Ο Φρανκ και Λούι γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1999. Η ιδιοκτήτριά του, η Μάρτι, ζει κοντά στο Γουόρστερ της Μασαχουσέτης και εργαζόταν σε μια κτηνιατρική κλινική όταν της έφεραν ένα νεογέννητο, διπρόσωπο γατάκι, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνούσε τον αντίχειρά της, για να του κάνει ευθανασία.

Το προσδόκιμο ζωής των διπρόσωπων γάτων είναι τέσσερις ημέρες, επειδή συνήθως έχουν και άλλα προβλήματα υγείας. «Η κάθε μέρα που περνούσε ήταν και μια ευλογία», είπε η Μάρτι σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η γυναίκα υιοθέτησε αμέσως το γατάκι που έχει μόνο έναν εγκέφαλο. Δύο από τα μάτια του, τα ακριανά, είναι φυσιολογικά ενώ το μεσαίο είναι μεγαλύτερο αλλά τυφλό. Η γάτα τρώει με το δεξί στόμα –δηλαδή με το πρόσωπο του Φρανκ– γιατί αυτό συνδέεται με τον οισοφάγο της. Όσο όμως μασάει το πρόσωπο του Φρανκ, ταυτόχρονα κινείται σπασμωδικά η μύτη στο πρόσωπο του Λούι.

Η Μάρτι εξήγησε ότι ο γάτος της θυμίζει περισσότερο… σκύλο γιατί τον βγάζει βόλτα με λουρί και λατρεύει τις βόλτες με αυτοκίνητο.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dOivbSTpzXs&feature=player_embedded

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου