Subscribe:

Ads 468x60px

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 280 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!!!









Το πολικό ψύχος σε συνδυασμό με τις χιονοθύελλες συνεχίζει να αφαιρεί ζωές σε ολόκληρη την
 Ευρώπη. Ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 280 και τα περισσότερα θύματα μετρά η Ουκρανία, όπου πέθαναν άλλοι 30 άνθρωποι εντός του Σαββατοκύριακου.
Τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις σε διάστημα 25ετίας έχει δει η Ρώμη με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στους ιθύνοντες για το γεγονός ότι η ιταλική πρωτεύουσα βρέθηκε ανοχύρωτη απέναντι στον χιονιά.
Ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Βρετανία με προβλήματα στις οδικές και αεροπορικές μεταφορές.
Το δριμύ ψύχος, με τις θερμοκρασίες στην Ουκρανία να πέφτουν συχνά κάτω από τους -30 βαθμούς, έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 131 ανθρώπων από την αρχή του χειμώνα. Οι περισσότεροι ήταν άστεγοι.
Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι στην πρώην σοβιετική δημοκρατία χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα αυτό το χειμώνα λόγω της έκθεσής τους στο κρύο και 75.000 ζήτησαν βοήθεια σε κάποιο από τα 3.000 καταφύγια που παρέχουν φαγητό και ροφήματα.
Δεκαέξι είναι οι νεκροί μέσα σε ένα 48ωρο στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στους ιθύνοντες για το γεγονός ότι η Ρώμη βρέθηκε ανοχύρωτη απέναντι στον χιονιά.
Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται από το απόγευμα του Σαββάτου και στη Βρετανία με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στις οδικές και αεροπορικές μεταφορές.
Στο Χίθροου ακυρώθηκε το 1/3 των προγραμματισμένων πτήσεων, ενώ με δυσκολία διεξάγονται και οι οδικές συγκοινωνίες σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Το κύμα ψύχους που πλήττει τα Βαλκάνια εδώ και πολλές ημέρες προκάλεσε το θάνατο συνολικά 15 ανθρώπων στην περιοχή αυτή ο Σαββατοκύριακο, ενώ περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι ήταν αποκλεισμένοι την Κυριακή σε απομακρυσμένα χωριά εξαιτίας του χιονιού.
Συνολικά έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι στη Σερβία, δύο στην Κροατία, δύο στη Βοσνία, ένας στο Μαυροβούνιο και ένας στην ΠΓΔΜ.
Στην Πολωνία, άλλοι οκτώ άνθρωποι πέθαναν από το κρύο ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 53. Ανάμεσά τους έξι άνθρωποι δηλητηριάστηκαν από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα εξαιτίας βλαβών στα συστήματα θέρμανσης.
Στη Λιθουανία, άλλοι τρεις άνθρωποι υπέκυψαν από το κρύο καθώς η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -30 βαθμούς. Στη Ρουμανία, έξι άνθρωποι πέθαναν από το κρύο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 34 συνολικά από το κύμα ψύχους.
Στη Γαλλία, μια γυναίκα που έπασχε από νόσο Αλτσχάιμερ έφυγε με τις πιτζάμες από το γηροκομείο όπου ζούσε στην Τουλούζη και βρέθηκε νεκρή σε ένα πάρκο. Δύο άστεγοι υπέκυψαν στο κρύο.
Στις Άλπεις, Γερμανοί μετεωρολόγοι κατέγραψαν θερμοκρασία -29 βαθμών στο θέρετρο του Όμπερσντορφ και ιστορικό χαμηλό για την οικονομική πρωτεύουσα Φρανκφούρτη στους -15 βαθμούς.
Πολλοί θάνατοι έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στην Τσεχική Δημοκρατία, στη Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Ακόμη και η Βόρεια Αφρική έχει επηρεαστεί από το κρύο, με τα παιδιά που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ χιόνι να παίζουν χιονοπόλεμο σε περιοχές της πρωτεύουσας της Αλγερίας, του Αλγερίου. Οι δρόμοι που οδηγούν σε πολλά χωριά της ορεινής Καμπυλίας κοντά στην ακτή αποκόπηκαν από το χιόνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου